
De kracht van Sjoechem!?
Vraag gratis de Handleiding aan
Het mag duidelijk zijn dat Sjoechem! boerderijdieren een educatief kennisspel is.
Een spel dat de spelers uit hun stoel haalt en kennis bijbrengt van acht bekende boerderijdieren. Iets minder duidelijk is vermeld dat Sjoechem! boerderijdieren voor diverse organisaties te spelen is!
Kinderboerderijen
Het spel is in eerste instantie ontwikkeld voor kinderboerderijen die hun educatieve taak kracht bij willen zetten. Met Sjoechem! laten zij scholen zien een sterke educatieve partner te zijn. Het spel is in te zetten als een (permanente) activiteit op de boerderij, maar kan ook prima dienen als gastles op de scholen.
Primair Onderwijs
Voor het primair onderwijs is Sjoechem! in te zetten bij Natuur en Techniek.. Het spelmechanisme en het bewegende karakter van de leermethode werkt verfrissend tijdens een schooldag en draagt bij aan het leerrendement! In de Handleiding is de verantwoording vanuit de kerndoelen opgenomen.
Overige organisaties
Sjoechem! is op zoveel plekken te spelen; in het lokaal, buiten, in de aula of in een gymzaal. De beweging, de samenwerking en de zoektocht naar de juiste kaarten, maken van het spel een verrassende activiteit voor veel organisaties. Kinderdagverblijven, BSO’s, kampeer- en zorgboerderijen of Scoutinggroepen zouden met Sjoechem! een nieuwe activiteit aan hun programma kunnen toevoegen.
Kracht van Sjoechem!
Waar zit ‘m dan de kracht van Sjoechem!? Wat maakt dat dit spel zo breed inzetbaar is?
Dat zit in de vier aspecten die toegelicht worden in de Handleiding; bewegend onderwijs, differentiatie, veelzijdigheid en verdieping.
Ben je nieuwsgierig geworden? De Handleiding is nu gratis aan te vragen! Klik op de link hieronder en je krijgt de Handleiding via de mail gratis opgestuurd!
PDF-1
Stuur downloadlink naar:
Kun je niet wachten om Sjoechem! boerderijdieren te spelen?
Klik onder om te bestellen
Waar wil jij Sjoechem! van?
Waar wil jij Sjoechem! van? Sjoechem zn. ‘antwoord’, ik kreeg geen sjoechem (alle 1906; Boeventaal), sjoege geven ‘reageren, antwoord geven’ (1912; Moormann 660), sjoege van hebben ‘kennis van hebben’ (1912; Moormann, 660), geen sjoege van hebben ’geen verstand van...
Educatie moet verrassen.
Educatie moet verrassen, want in de verrassing zit het leermoment! Van nature houden we van te voorspellen situaties. Wanneer we weten wat we kunnen verwachten en hoe te reageren, voelen we ons veilig. Zo leren we ook graag: als we weten wat we moeten leren en hoe dit...
Ontdekkend en bewegend leren
Ontdekkend en bewegend leren “Door samen te werken en in gesprek te zijn, zijn mensen in staat tot dingen te komen die nieuw zijn” – Lev Vykotsky (1896-1934), Russisch psycholoog Lev Vykotski introduceerde begin vorige eeuw de zone van de naaste ontwikkeling. Kort...