Over Sjoechem!

Sjoechem! is een wetenschappelijk onderbouwde leermethode in de vorm van een actief, strategisch kennisspel. Wat is begonnen als een spel voor het basisonderwijs, is uitgegroeid tot een leermethode die inzetbaar is voor ieder niveau en elke leerinhoud.

Sjoechem! haalt de spelers uit hun stoel om zichzelf en hun kennis in beweging te zetten. In teams of individueel wordt aan de hand van een overkoepelend thema geprobeerd de acht juiste spelkaarten van dezelfde kleur in bezit te krijgen. Om deze spelkaarten te veroveren moeten de spelers hun kennis logisch inzetten, onderhandelen, elkaar met goede argumenten overtuigen en compromissen sluiten.

In het vuur van de strijd doen zij nieuwe kennis en/of inzichten op over het overkoepelende thema van het spel. Spelenderwijs gaan spelers verbanden leggen, associëren en kennis delen.

Doel van Sjoechem!

Vind als eerste de acht goede kaarten in de kleur van jouw lint. Iedere spelkaart heeft een goede en een foute kant. Om Sjoechem! te winnen moeten de spelers strategisch spelen, hun medespelers overtuigen en de juiste kaarten ruilen.

De beweging, humor en spanning die in de leermethode zijn verweven, dragen bij aan het leren en het spelplezier.

Ontstaan van Sjoechem!

Sjoechem! is ontstaan uit een vraag vanuit kinderboerderijen om de scholen weer geïnteresseerd te krijgen in hun lespakket. Door een sterke, gratis les onder de basisscholen te verstrekken, gaven de kinderboerderijen er blijk van een aantrekkelijke educatieve partner te zijn.

Dit was de basis voor Sjoechem! en vandaar ook dat de eerste variant over de boerderijdieren gaat. De kinderboerderijen hebben met Sjoechem! boerderijdieren een leermethode die het aantrekkelijk maakt om ook de groepen 5 t/m 8 uit te nodigen voor een bezoek aan de (kinder-)boerderij.

Lieke van der Palen

Het concept van Sjoechem! is bedacht door educatief conceptontwikkelaar Lieke van der Palen. Op haar verzoek heeft een onderwijskundige het spel beoordeeld. Samen met haar heeft Lieke alle teksten kritisch beoordeeld en gecheckt op niveau, inhoud en toepasbaarheid. Deze samenwerking is van grote waarde gebleken en heeft Sjoechem! naar een hoger niveau getild. 

Tekstschrijfster Pauline Buit heeft bijgedragen aan de opzet en tekst van de spelregels.

De vormgeving, illustraties en website van Sjoechem! Boerderijdieren zijn ontworpen door Rupal Chauhan. Het is een veeleisend en tijdrovend proces geweest, maar zij heeft altijd haar optimale betrokkenheid en inzet gegeven.

Kun je niet wachten om Sjoechem! boerderijdieren te spelen?

Klik onder om te bestellen

Waar wil jij Sjoechem! van?

Waar wil jij Sjoechem! van?

 Waar wil jij Sjoechem! van? Sjoechem zn. ‘antwoord’, ik kreeg geen sjoechem (alle 1906; Boeventaal), sjoege geven ‘reageren, antwoord geven’ (1912; Moormann 660), sjoege van hebben ‘kennis van hebben’ (1912; Moormann, 660), geen sjoege van hebben ’geen verstand van...

Lees meer
Educatie moet verrassen.

Educatie moet verrassen.

Educatie moet verrassen, want in de verrassing zit het leermoment! Van nature houden we van te voorspellen situaties. Wanneer we weten wat we kunnen verwachten en hoe te reageren, voelen we ons veilig. Zo leren we ook graag: als we weten wat we moeten leren en hoe dit...

Lees meer
Vraag gratis de Handleiding aan.

Vraag gratis de Handleiding aan.

De kracht van Sjoechem!?Vraag gratis de Handleiding aan Het mag duidelijk zijn dat Sjoechem! boerderijdieren een educatief kennisspel is. Een spel dat de spelers uit hun stoel haalt en kennis bijbrengt van acht bekende boerderijdieren. Iets minder duidelijk is vermeld...

Lees meer
Sjoechemspel | KvK 6672 6646 |  Algemene voorwaarden |  Cookiebeleid  |  Privacy verklaring  | site whitepoint ©2020
Share This