Sjoechem! boerderijdieren

In Sjoechem! boerderijdieren gaan de leerlingen actief op zoek naar acht bekende boerderijdieren. Spelenderwijs leren zij over het gedrag, de huisvesting, het voedsel, de voortplanting en de uiterlijke kenmerken van de dieren.

Tijdens hun zoektocht naar de juiste kaarten zetten de leerlingen hun eigen kennis in om tot de juiste conclusies te komen en moeten zij vervolgens hun klasgenoten van hun gelijk zien te overtuigen. Door slim te onderhandelen en kennis strategisch in te zetten kan het spel gewonnen worden!

Sjoechem! Boerderijdieren speel je in je lokaal, buiten op het schoolplein, in de gymzaal of op de (kinder-)boerderij!  

Uit de stoel en in beweging 

De leerlingen komen uit hun stoel en moeten zichzelf en hun kennis in beweging zetten om de juiste antwoorden te vinden! Dit zorgt voor energie in de groep en maakt dat de leerlingen doelgericht op zoek moeten naar de juiste tegenspelers om mee te onderhandelen. Deze dynamiek draagt bij aan het spelplezier en bevordert de betrokkenheid van de leerlingen.

Voor de leerkracht

Sjoechem! staat voor bewegend leren en is een wetenschappelijk onderbouwde leermethode die voorzien is van de kerndoelen.  

Sjoechem! biedt met de vijf opgenomen spelvarianten een breed scala aan differentiatie mogelijkheden. Zo is Sjoechem! te spelen in een combinatieklas of onderdeel  te maken van een circuit.

Naast kennis biedt Sjoechem! oefening in belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Terwijl de leerlingen op zoek zijn naar de juiste feiten rondom de acht boerderijdieren, trainen zij onbewust hun associatief vermogen, tekstbegrip en taalvaardigheid. 

Het spel is zowel competitief als coöperatief te spelen en biedt diverse speel- en lesmogelijkheden. Op deze pagina zullen geregeld lessuggesties en nieuwe spelvarianten geplaatst worden.

Verdere uitleg over de inzetbaarheid van Sjoechem! en de verantwoording vanuit de kerndoelen kan je lezen in de hieronder gratis te downloaden Handleiding. 

Green PDF

Download Handleiding PDF

Stuur downloadlink naar:

Ik bevestig dat ik het privacybeleid heb gelezen en ermee akkoord ga.

Kun je niet wachten om Sjoechem! boerderijdieren te spelen?

Bestel nu

Sjoechem! Boerderijdieren

voor €89,95,- (ex. BTW)

+€4,95 verzendkosten in NL,
Gratis verzending voor meer dan 10 stuks

Spelpakket

8 x 8 Basiskaarten
8 x 8 Kaderkaarten
8 dierkaarten Basis
8 dierkaarten Kader
2 x 8 spel- en ruilregelkaarten
8 gekleurde linten
72 knijpers
Handleiding voor docenten
Spelregels met 5 spelvarianten
In een handig opbergtasje

Nadat je je bestelling hebt geplaatst, krijg je een e-mail met de betaalgegevens en nadat het bedrag is overgemaakt, wordt je bestelling verzonden. 

Neem contact met ons op als er nog vragen zijn.

Captcha 78 + = 81

Waar wil jij Sjoechem! van?

Waar wil jij Sjoechem! van?

 Waar wil jij Sjoechem! van? Sjoechem zn. ‘antwoord’, ik kreeg geen sjoechem (alle 1906; Boeventaal), sjoege geven ‘reageren, antwoord geven’ (1912; Moormann 660), sjoege van hebben ‘kennis van hebben’ (1912; Moormann, 660), geen sjoege van hebben ’geen verstand van...

Lees meer
Educatie moet verrassen.

Educatie moet verrassen.

Educatie moet verrassen, want in de verrassing zit het leermoment! Van nature houden we van te voorspellen situaties. Wanneer we weten wat we kunnen verwachten en hoe te reageren, voelen we ons veilig. Zo leren we ook graag: als we weten wat we moeten leren en hoe dit...

Lees meer
Vraag gratis de Handleiding aan.

Vraag gratis de Handleiding aan.

De kracht van Sjoechem!?Vraag gratis de Handleiding aan Het mag duidelijk zijn dat Sjoechem! boerderijdieren een educatief kennisspel is. Een spel dat de spelers uit hun stoel haalt en kennis bijbrengt van acht bekende boerderijdieren. Iets minder duidelijk is vermeld...

Lees meer
Sjoechemspel | KvK 6672 6646 |  Algemene voorwaarden |  Cookiebeleid  |  Privacy verklaring  | site whitepoint ©2020
Share This